Wat is een LEV?

De afkorting LEV staat voor licht, elektrisch voertuig. Dit soort auto’s zijn speciaal gemaakt om korte afstanden af te leggen. De Eli Zero heeft een maximum snelheid van 45 km per uur en valt hierdoor in Europa onder de brommobielen. Dat betekent dat iedereen boven de 16 jaar en in het bezit van een AM-rijbewijs met de Eli mag rijden. Dat maakt deze LEV ideaal voor de hele familie. Of je nu met slecht weer naar school moet, ’s avonds naar de sportclub gaat, eventjes boodschappen doet in de stad of gewoon elke dag op en neer gaat naar het werk, de Eli Zero is de ideale oplossing!

Aan een LEV worden – door de lage snelheid – minder eisen gesteld dan aan een normale auto. Tóch is de Eli Zero veel veiliger dan bijvoorbeeld een elektrisch vervoermiddel op twee wielen. Dit alles dankzij de gesloten, maar super overzichtelijke carrosserie, veiligheidsgordels, grote spiegels én de stabiele wegligging.

Een LEV stoot onder het rijden 0,0% uit. En dat maakt de Eli Zero zéér geschikt voor in de stad. En met een bereik van rond de 100 kilometer op een volle accu rij je in een landelijke, uitgestrekte omgeving nog net zo comfortabel.